Χ.ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - Ι.ΤΣΙΑΜΑΣ

Α.Β.Ε.Ε. ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

facebook-icontwitter-icongoogle-plus-iconlinkedin-icon

Σύστημα Structural Glazing

Σε πάρα πολλά κτίρια υπάρχει η τάση κατασκευής προσόψεων που να εμφανίζουν μεγάλες ομοιόμορφες γυάλινες επιφάνειες, χωρίς να διακόπτονται από τα παραδοσιακά πλαίσια ή οποιοδήποτε άλλο φανερό σύστημα στήριξης. Τα γυαλιά στηρίζονται στα δομικά στοιχεία του κτιρίου που παραμένουν κρυφά. Τα συστήματα αυτά διαφοροποιούνται από τον τρόπο που το γυαλί στερεώνεται.

Σύστημα Structural Glazing με πλαίσιο αλουμινίου

Στο σύστημα αυτό το γυαλί ενσωματώνεται στα δομικά στοιχεία του κτιρίου χρησιμοποιώντας μία σιλικόνη υψηλής αντοχής και λειτουργικότητας, ειδικά σχεδιασμένη και ελεγμένη. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί τις κορυφαίες σιλικόνες της δύο συστατικών, τόσο για τη σφράγιση των διπλών γυαλιών, όσο και για την κόλληση του γυαλιού στο πλαίσιο αλουμίνιο(structural glazing).

Σύστημα Structural Glazing, με ειδικό αποστάτη

Στο σύστημα αυτό δεν χρησιμοποιείται πλαίσιο αλουμινίου αλλά ένας ειδικός αποστάτης Structural Glazing, οποίος είναι ενσωματωμένος πάνω στον διπλό υαλοπίνακα και τον συγκρατεί στην φέρουσα κατασκευή. Εξωτερικά φαίνεται μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια, που διαχωρίζεται μόνο από τον ένα λεπτό αρμό, ανάμεσα στα γυαλιά.

Τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών Structural:

  • Υψηλά αισθητική (πρόσοψη όλο γυαλί)
  • Προστασία μεταλλικού σκελετού από καιρικές συνθήκες
  • Αποφυγή φαινομένου "ψυχρής γέφυρας"
  • Ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας στην επιφάνεια του υαλοπίνακα (αποφυγή θερμικού σοκ)
  • Αυτοκαθαρισμός και ευκολία καθαρισμού επιφάνειας λόγω επιπεδότητας.
  • Υψηλή ποιότητα και καλός έλεγχος της εφαρμογής, λόγω κατασκευής σε συνθήκες εργαστηρίου, όπου το περιβάλλον είναι ελεγχόμενο και ανεπηρέαστο από καιρικές συνθήκες.
  • Τα δυναμικά ανεμοφόρτια μεταφέρονται μέσω της σιλικόνης από τα γυαλιά στα στοιχειά που τα στερεώνουν.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν γυαλιά απλά, Securit, Laminated, βαμμένα, διπλά ή τριπλά γυαλιά stepped, όπου το εξωτερικό είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το εσωτερικό.

Όλα αυτά βέβαια ανάλογα με το προφίλ του αλουμινίου που χρησιμοποιούμε.
Τα διπλά γυαλιά πρέπει να είναι οπωσδήποτε σφραγισμένα με ειδική σιλικόνη δύο συστατικών, που αντέχει σε διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας, σε τοξικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους και στην UV ακτινοβολία.