Χ.ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - Ι.ΤΣΙΑΜΑΣ

Α.Β.Ε.Ε. ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

facebook-icontwitter-icongoogle-plus-iconlinkedin-icon

Ηχομονωτικοί Υαλοπίνακες

Ένα από τα πιο διαδεδομένα «κακά» της εποχής μας είναι ο θόρυβος. Η ηχορύπανση είναι ένα όλο κ αυξανόμενο πρόβλημα, ειδικά στις αστικές περιοχές. Από τον θόρυβο της κίνησης των αυτοκινήτων, των τρένων και των αεροπλάνων, μέχρι την μουσική από τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα, η ηχορύπανση είναι ένα καθημερινό πρόβλημα.

H ανάπτυξη της τεχνολογίας των ακουστικών υαλοπινάκων μπορεί να αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ηχορύπανσης και να το εξαλείψει τόσο από τον χώρο που κατοικούμε όσο και από τον χώρο που εργαζόμαστε.

Μερικές από τις μεθόδους ηχομόνωσης:

Α. Χρήση διπλών υαλοπινάκων με γυαλιά διαφορετικού πάχους κ μεγάλο διάκενο.

Β. Χρήση διπλών υαλοπινάκων Laminated με ακουστική μεμβράνη(acoustic PVB).

Δηλαδή πολυστρωματικά γυαλιά συγκολλημένα ενδιάμεσα με μεμβράνη ηχοαπορροφητική.

Με την χρήση γυαλιών με ακουστική μεμβράνη μειώνεται δραματικά ο εξωτερικός θόρυβος, ειδικά σε περιοχές με έντονη κυκλοφορία( λεωφόρους, αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί).

Ενδεικτικά οι διπλοί υαλοπίνακες με ακουστική μεμβράνη προσφέρουν ηχομόνωση από 36 dB μέχρι 54 dB, ανάλογα με την σύνθεση των κρυστάλλων και τον αριθμό των ακουστικών μεμβρανών που χρησιμοποιούμε.

Η εταιρεία μας προσφέρει μεγάλη ποικιλία πιστοποιημένων ηχοαπορροφητικών υαλοπινάκων, που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις ηχομόνωσης από μία κατοικία ή ένα κτίριο γραφείων πάνω σε μία λεωφόρο, μέχρι τον αεροσταθμό ενός αεροδρομίου.

acoustic insulation 7